יום ראשון, 28 בפברואר 2016

קוסמטיקה טבעית

קוסמטיקה טבעית:
קרם פנים, קרם ידיים, קרם רגליים, דיאורדורנטים למיניהם. מוצרי קוסמטיקה רבים ומסוגים שונים מונחים על מדפי חנויות הפארמים.  יש מי שבודקת את החומרים הפעילים, יש מי שתבדוק את פופולריות החברה המייצרת, אבל מי מאיתנו תסתכל על חומרי הגלם של המוצר?- ממה הוא עשוי?
ניקח לדוגמא את השמפו המקומי, אצלכם באמבטיה. נסו לקרוא את רשימת הרכיבים. זה הולך בערך, כך: מים, S.L.S, חומרים משמרים, שמות ארוכים, אותיות ומספרים, ובסוף, כשכבר התייאשתם, מופיעות התמציות, שמובטחות על גבי האריזה. סדר ההופעה של החומרים הוא לא מיקרי. הם מופיעים בסדר יורד - מהכמות הגדולה ביותר ועד לכמות הקטנה ביותר במוצר. חומרים שנמצאים בכמות של פחות מ-5%, לא מופיעים ברשימה. מים, שמהווים את החומר הבסיסי, שממנו מורכב המוצר, במקרה הזה, שמפו, יופיעו בד"כ ראשונים, ולעומתם, התמציות, שנמצאות בד"כ בכמות מזערית - יופיעו אחרונות בתור.
ומה זה  S.L.S.? או SODUM LAURETH SULFATE? - זה החומר שאמור לנקות את העור. למה דווקא הוא? כי הוא הוכיח את עצמו כדטרגנט חזק ויעיל. איך? - תשאלו - הוא משמש גם לניקוי רצפות במוסכים. ומי יכול להתחרות בלכלוך של מוסך? אז הוא מנקה טוב. מה טוב, מצויין! הוא גם מאוד מקציף, וזה נותן לנו הרגשה של "נקי"... נכון? אז זהו שלא! לא כל מה שמקציף, מנקה. יש גם כאלה ממקציפים, אבל מזיקים. איך הם מזיקים? שאלה מצויינת! הנה התשובה: הוכח כי החומר הזה, S.L.S מצטבר במוח ופוגע, לאוך זמן, במרכז הראיה של הילדים שלנו. הוא גם עלול לגרום לגירויי עיניים, לפריחות וליובש בעור. אז למה לא מפסיקים להשתמש בו?  התשובה (המפוקפקת) היא שהוא עדיין לא הוכח כגורם מסרטן. טוב, אז נחכה...
רוצים לקרוא על עוד חומרים עם שמות יפים? מה דעתכם על "PETROLATUM" , או "שמן מינרלי", או "פאראפין טהור", או "וואזלין טהור" כל אלו, הם בעצם, שמות יפים ל...נפט. החומרים האלה הם רכיבים עיקריים בשמני תינוקות שונים,קרמים ושפתונים סינטטיים. הנפט הוכח כמסרטן. בנוסף, ה"לחות" שמובטחת על ידי היצרנים, המיוחסת לו, נובעת, בעצם, מכך שהוא "כולא" את הלחות הטבעית של העור, ולא נותן לה לעלות החוצה, אל פני השטח. הלחות הטבעית של העור שלנו, מורכבת, בעצם, ממים, ומלחים שונים. אנחנו מכירים אותה בתור "זיעה". היא מניידת החוצה חומרים ורעלים שהגוף צריך להיפטר מהם. מחר והם כלואים בתוך הגוף, על ידי הנפט, נוצרים פצעונים (כמו אקנה), פיצוצים וסדקים על העור, תגובות אלרגניות חמורות, ועוד רעות וחולות.
רוצים עוד? בואו נדבר קצת על דיארדורנטים ואנטיפרספירנט. בקיץ הישראלי, הם הופכים לחברים הכי טובים שלנו. אבל האמת היא שלא כדאי לסמוך על החבר הזה יותר מדי. רוב הדיארדורנטים המצויים בשוק מכילים  אנטיפרספירנט. זהו חומר שמכיל רכיבי אלומיניום, והתפקיד העיקרי שלו הוא להעלים את ריח הזיעה. יופי, עכשיו תשאלו איך? הוא פשוט סותם את נקבוביות העור, ומונע מהן להגיר את הזיעה החוצה (וכבר דיברנו על מה זה הזיעה שלנו, נכון?) וכשאין זיעה, אין גם ריח של זיעה, נכון?  ואפילו יוצתר חמור מזה: האלומיניום חודר חגוף, מתחבר לתרכובות כימיות, ויוצר תגובות הדומות בהתנהגותן להורמון המין הנשי - האסטרוגן. ההפרעה בתהליך הייצור הטבעי של האסטרוגן יוצר מוטציות של תאים, שעלולים לגרום לסרטן השד. אז איך אפשר למוע את ריח הזיעה, וגם להיות בטוחים במרכיבי הדיאורדורנט? פשוט, תכינו לבד, בדיוק כך:
10 טיפות שמן שומשום/שקדים
2 כפות של שעוות דבורים
2 גבישים של חמאת קקאו או חמאת מנגו
2 כפות גדושות של שמן קוקוס מכבישה קרה
4 טיפות מכל אחד מהשמנים האתריים הבאים: לבנדר, מרווה מרושתת, ברוש, תפוז.
ממיסים את חמאת הקקאו ושעוות הדבורים בסיר כפול. לאחר שנמסו לחלוטין, להוסיף שמן קוקוס, ולהסיר מהאש. להוסיף גם את שמן השקדים. כאשר התערובת כבר לא חמה (היא צריכה להיות חמימה), מוסיפים את השמנים האתריים, ומצננים לחלוטין. הדיאורדורנט הזה לא ימנע מהזיעה שלכם ליזול החוצה, אבל הוא כן ימנע את הריח, לכ- 12 שעות.

אז מה זאת בעצם "קוסמטיקה טבעית"?בתקופות הקדומות, גילו בני האדם את ההשפעה המיטיבה שיש לצמחים, לפרחים ולשורשים שלהם, שגדלו בסביבת החיים שלהם, על הגוף. באותם זמנים יוחסו תכונות רפואיות ומאגיות לרקיחות שנרקחו מהצמחים, ולכן, רק לכוהני הדת, לאנשי רפואה ולבני המעמדות הגבוהים ניתנה רשות להשתמש בהם. עם הזמן, והתקדמות הטכנולוגיה, האפשרות לייצר את אותם חומרים בעלות זולה יותר, הפכה זמינה, מה שהפך את השמנים והמשחות לנחלת הכלל.
אז איך נדע להבדיל?
1- לכו אחרי הריח... - לקוסמטיקה טבעית יש ריח המאפיין אותה- ריחות של פרחים, אגוזים ועצים. אם קופץ לכם ריח לא טבעי, כמו בושם סינטטי,  אל תיקנו. תאמינו לאף שלכם. הוא כבר יודע...
2- כל צבעי הקשת...- לתמציות צמחים, בד"כ, אין צבע. לכן, אם קניתם קרם לבנדר, בצבע סגול - רוב הסיכויים שהוא לא טבעי. ג'ל אלוורה ירוק? - תנחשו...
לסיכום: גם העור הוא איבר בגוף. למעשה, הוא האיבר הגדול ביותר בגוף. כמו שתשמרו על העיניים מחומרים רעילים, או על הכבד מתרופות מסוכנות - גם העור זקוק לשמירה, שמרו עליו.
מאת: מגי ארמה, 
מטפלת רב תחומית ברפואה משלימה. עוסקת ברפלקסולוגיה, פרחי באך וארומתרפיה. מאתר: http://maker.co.il. 

2 תגובות:

  1. רוצים לדעת עוד על פסוריאזיס וטיפול הוליסטי במחלה?
    http://www.bederech-hateva.co.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99-%D7%91%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%96%D7%99%D7%A1

    השבמחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק