יום ראשון, 10 במאי 2015

טיפול בקשקשים

התמודדות וטיפול בקשקשת

ד"ר פנינה שמש רופאת עור

קשקשת הינה תופעה נפוצה המתבטאת בהופעת תאי עור יבשים או גלדי שומן בשיער הראש, הנראים כפתיתים לבנים. הקשקשת נפוצה בקרב נערים ונערות הנמצאים בסוף גיל העשרה, בגברים ובבעלי עור שומני. ישנם אנשים הסובלים מקשקשת באופן כרוני, וישנם כאלה על בסיס עונתי, בעיקר בעונות מעבר כאשר ישנו שינוי קיצוני במזג האוויר. קשקשת יכולה להופיע ממספר סיבות וביניהן, קצב חילוף מהיר של תאי העור בקרקפת, הפרשה מוגברת של חלב, או התרבות של פטרייה על הקרקפת.

טיפים להתמודדות וטיפול בקשקשת:

·         אבחון נכון של מקור הקשקשת- מאחר וקשקשת יכולה להיווצר ממספר גורמים, נדרשת אבחנה נכונה לצורך קביעת הטיפול. קשקשת שמקורה בפטרייה, תתאפיין באודם, גרד ועקצוץ מטריד, אשר ניתנים לטיפול באמצעות תכשיר רפואי אנטי פטרייתי, כגון: אגיספור שמפו או שמפו ניזורל. לעומת זאת, אם מדובר בקשקשת שמקורה בחילוף מהיר של תאי עור, יובש של העור או מחלות עור, מומלץ להשתמש בתכשירים המסירים את הקשקשים ומעניקים לחות לקרקפת, כגון אקסרה שמפו או שמפו סבוסל.

·         תדירות חפיפת השיער- במידה ומדובר בתכשיר קוסמטי, לא רפואי, מומלץ לחפוף כל יום את השיער. במקרים חריפים, מומלץ גם לחפוף את השיער פעמיים בשבוע עם תכשיר רפואי. במהלך חפיפה מומלץ לעסות היטב את השיער, להמתין 3-4 דקות ולשטוף. לאחר השימוש בתכשיר רפואי, המאופיין לעיתים בריח לא נעים, מותר לחפוף את השיער גם עם שמפו ריחני רגיל .

·         חפיפה במים פושרים- במקרים בהם הקשקשת נובעת מפטרייה, שטיפה באמצעות מים חמים עלולה להחריף את התופעה, וזאת משום שמים חמים מהווים זרז להתרבות של פטרייה.

·         אין להשתמש במייבש שיער- כאמור, חום מעודד התרבות של הפטרייה ולכן מומלץ לא להשתמש במייבש שיער.

·         להימנע מגירוד- גירוד הקרקפת עלול לגרום לזיהום של זקיק השערה העלול לגרום לנשירה מרובה של השיער. מומלץ להימנע מגירוד על מנת שלא לגרום ולהחריף את הנשירה.

·         התמדה וסבלנות- יש להתמיד בשימוש בתכשיר על אף שתוצאות יופיעו לעיתים לאחר זמן מה.

·         לא להזניח- כאשר מדובר בקשקשת על רקע של פטרייה, הזנחה עלולה לגרום לדלקת בזקיק השערה ולנשירה מוגברת של השערות. לכן מומלץ לא לדחות את הטיפול ולהשתמש בתכשיר אנטי- פטרייתי.

·         אישור משרד הבריאות- על מנת לוודא כי התכשיר אכן נועד לסייע במניעת קשקשת עליו להיות בעל אישור משרד הבריאות. אישור זה מאשש כי התכשיר בטוח לשימוש, התכשיר מכיל חומרים פעילים נגד קשקשים וכן כי התכשיר פועל כמנקה קרקפת ושיער.

ד"ר פנינה שמש רופאת עור




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה